lördag 21 januari 2012

Donat och Plockat

Idag har vi städat och donat här hemma hos oss. Nu fick all grejer som hade med julen att göra bli nerpackade och granen slängdes ut fast den inte hade barratt så mycket ännu. Tillbax på sina platser fick alla saker komma fram som fått gömma sig för julens grejer. Men nog var det lite mot min vilja, egentligen att ta bort all mysig belsyning som vi haft fram, (ja, jag vet det har varit tjugondag knut), så lite efter var jag nog med utstädning av julen..... Men jag tycker ju att det är så himla mysigt med julen. Nu ser det ganska tomt ut här och där.... Lite sorgligt är det men också väldigt skönt att ha det städat nu. Och så kan man nu börja inreda med annat fint :)

Då var julgranen 2011 ett minne...





Tack för alla fina julkort vi fick Julen 2011.

Lyktorna får nu sprida fint ljus.
Lugnt e det nu efter man varit igång och plockat hela dagen. God middag och frisk kvällspromenix. Hoppas det kommer nån bra film att se på ikväll, jag skulle vara sugen på att se en rolig komedi :)

Dukat för middag :)

Och Asterix myser på ludde fårskinnen.

Har också hittat ett super gott recept på Kokosplättar, mmm så gott och enkelt att göra dem till frukost eller som mellis.

Kokosplättar
(1 portion)
1 ägg
3 msk kesella (kvarg)
3 msk kokosflingor
lite salt
(jag satte också i lite kanel)

1. Vispa ihop allt med en gaffel.
2. Stek på medelvärme i en stekpanna så att de får fin yta.

Det var via den här tjejens blogg jag fick tag på receptet:
http://food-and-health-in-my-way.bloggplatsen.se/2012/01/18/7124295-recept-kokosplattar-till-mellanmal-eller-frukost/

fredag 20 januari 2012

Fridäin

Yes Yes veckans bästa dag fredag/fridäin! Alltså Visst är det oftast en såndär speciell känsla när det är fredag?! Då har man en hel ny helg framför sig att göra precis vad man vill. Lite är det som man får det där semesterlugnet över sig och veckans tempo är som lite bortblåst....då man har mera tid för att koppla av tillsammans med god mat & dryck.


Fredagsmix med grönsaker, frukt och sallad.
"Allt i ett i långpanna" blev kvällens middag,
enkelt att bara hacka rotfrukter och in i ugn på grillning, klart :)

Middagen i magen, promenixen avklarad, badat bastu, soffmys...känslan e lugn både i kropp och knopp.
Ni ska alla Ha en bra helg med mycket gott!

Fick idag en jätte fin överrasknings leverans av vår fina Vänner,
Ni e så rara och snälla!


Ljusstäming och lugnt är det hemma hos oss ikväll.
En fin "droppe",
fick jag idag av en fin vän,
tusen tack!

torsdag 19 januari 2012

SH`BAM

Lyx med dukat bord
Laddar med middag inför träningen,
mmm makaroner + mycket ost,  GOTT!

Lyx igen att få kom till dukat middagsbord ikväll efter en intensiv dag med jobb. Snälla mamma hade fixat middag åt oss efter jobbet (nu igen...) och hon har också varit hundvakt idag åt oss. Tack så jätte mycket för all hjälp och bra att det funkar att Asterix kan vara hos mamma då hon har lediga dagar så får de sällskap av varandra och vi får allt att funka med jobb/mat/promanenader :) Och ikväll/inatt kommer pappa hit och nu flyttar han också på "riktigt" till Åland, hoppas de båda börjar trivas här och nu får vi alla vara närmare varandra, jätte nice!


OCH Tonfisk & Ägg som jag älskar!!!!

Fick bra uppladdnings middag inför träning och ikväll gick jag på mitt allra första pass av SH´BAM på gymmet, Har ni hört eller varit på det passet någon? Jag tyckte det var QL att dansa av sig med alla olika moves som ingick i passet som var på 45 minuter. Många enkla och heta dansmoves är det i Sh'bam, ett perfekt sättet att hålla formen samtidigt som du får locka fram dansstjärnan i dig. Rekommenderar starkt åt de som älskar att dansa och röra på höfterna att gå på passet :)



onsdag 18 januari 2012

turbopropp flygplan....

Varit ut och kört turbopropp flygplan (= propellerflygplan) idag, det var litet och mysigt... Men litet högt ljud av propellerna är det i dessa flygplan. Bra kanske det så vakna jag upp då det var tidig morgon. Har spenderat hela dagen i H:fors, helt ok, mycket jobb och "korvstoppning" (som de brukar säga här på ön...). Bra att det går så snabbt ibland att ta sig från åland till finland å vs, och bra då det går bara åka bort över dagen så får man kom hem till eget till kvällen :)
Liten trevlig gång i lilla flyget.
"En åt gången ingen panik....finns nog plats.."

Morgon kaffe på flyget, det behöver jag alltid för att starta igång dagen :)
På flygplatsen hann jag kolla lite i shopperna.....

Och där hitta jag då förstås den väsk modellen jag sökt av marimekko och i svart :)

Fina Café bord med Blåbärs schabloner. på.

Ruggit väder ute.

Kollar läget över vingen

Nu ut på en promenix med lilla A. och sedan blir det läsa bok....Då är snart veckans lillördag avklarad. Och....Snart helg :)
Blev också riktigt glad idag för fina nyheter som äntligen "hände" för våra favvo vännan!
Önskar dem all lycka i framtiden och att allt kommer att gå bra för dem <3

tisdag 17 januari 2012

torr och fnasig

Och denna dag gick i racer fart. Hann ju bara stig upp och nu snart är det läggdax...
Har nu vart på träning ikväll, sköna Poweryoga pass. Kommer så bra ihåg för kanske 2 år sedan kunde jag inte ens tänka mig att gå på något sånt lugnt tränings pass....men nu då man en gång börjat på det kan man inte avstå mera. Ja, alltså det gör nog så att man "cool down" från allt och får ett inre lugn, laddar in energi i alla muskler så de skall orka byggas upp för styrka.

Tänkt ge lite tips om torr och fnasig hud. Jag har precis använd min favvo hudsalva LdB lotion, den är nog så bra mot torr hud och doftar gott. Det var av min mormor som jag fick tipset om LdB för många många år sedan då jag var liten tjej då jag var i hennes badrum och prova på det hon hade i sina skåp. Då sa hon till mig: "Du ska börja använda LdB när du blir äldre så får du ha len och fin hud länge och rynkorna hålls borta längre fast du åldras!" Det tipset använder jag mig av idag och tycker det passar mig och min hud jätte bra, (och ännu har jag inte sett några rynkor på mig *peppar, peppar*) Så mormor har nog rätt om det!

LdB vanliga är min favorit lotion, den andra LdB är med Aloe Vera doft.

Nu då jag är igång med lite skönhetsvård skall jag också passa på att tipsa om vård för torrt hår, trassligt hår och för de som har långt hår. Det bästa som finns är att använd balsam som styling produkt, använd en balsam du gillar och lägg lite i topparna före hårborstning och styla sedan tilll din frisyr, skölj inte ur balsamen! Men lägg inte balsamet i hårbotten då blir håret smutsigt ganska sanbbt igen. Jag tycker det hjälper mitt långa hår jätte bra nu då det är vinter och så kan jag lättare borsta det och topparns hålls fina.

Respons Balsam med nektar hjälper jätte bra åt mitt hår,
jag använder den som styling och dess doft är super härlig!

ViTALiS krämen är super bra mot torra läppar,
den använder jag som läppbalsam vintertid.

Restorate drycken är också en av min absoluta favoritprodukter som jag har hemma, den tar jag av varje gång jag utfört träning för att ge mig själv bästa återhämtning och så dricker jag av den varje kväll före läggdax, sedan jag började använda produkten regelbundet innan sänggående, sover jag gott och låter min kropp varva ner och återhämta sig för nästa dag och nya utmaningar :)

Detta är Min goda muskel återhämtnings drink
och godnatt dryck som jag tar av varje kväll för ZZzzz.


Men nu ska jag kolla väskan/packningen en sista gång, så jag har med allt för morgondagens Helsingfors dags trip. Hoppas jag vaknar i tid så jag hinner med morgonflyget...inget znossande imorgon :P

måndag 16 januari 2012

Egen Kvalité

Avkopplande kväll efter en speedad dag är aldrig fel,
ibland behöver man bara ge sig själv 5 minuter och glömma alla måsten!
helt enkelt vardagslyx med lite hemma yoga, värmande te och doft ljus :)


När man känner att man är lite för mycket "uppe i varv" så är nog denna bok toppen för avkoppling
- Yoga på 5 minuter, boken har många enkla och bra tips.
Yankee Candle är en av mina favorit ljus, de doftar så gott. Dessa 3 dofter är lugnande och ganska milda.


Och Yankee Candles kvalité är ju helt otroliga, deras ljus brinner ju i flera flera timmar...hela 150 timmar brinner den stora burken, mot många andra ljus märken som man bara hinner tända på så har de brunnit ut.
Yankee Candle = Amerikansk doftljus lyx
Önskar jag hade ännu flera burkar/dofter att välja på här hemma, ifall det blir någon mera USA resa i framtiden vet jag nog hur tungt mitt handbagage kommer att bli, fullt med ljus brukar... ;)








En stor kopp värmande te med ingefära&citron smak är gott.
Både morgon & kvälls promenixarna är avklarade, så frisk luft har vi nog fått idag. Nu blir det att fortsätta läsa och koppla av tills jag somnar, tror det inte tar länge till så är det godnatt för mig.

Jag fick inte ha filten för mig själv ikväll, Asterix ville också mysa.
Vilken skön stämning och kärlek en liten valp kan ge <3

söndag 15 januari 2012

Lugnet hemmavid

Fin natur i skogen
Vackert
Vart en lugn dag hemmavid idag med att plocka lite här och där, tvätta kläder, pyssla och så gjorde jag symaskinen ready för användning, (jag har fått en bokning på sy-låning snart. så tänkte det var bäst att se över alla delarna och yes, allt var i skick.) Senare under dagen blev det promenix, vi gick en sväng via skogkstigen som ligger här nära oss. Det var friskt och bra spår att gå i nu just.

Vit som snö...

Fick också fika sällskap idag/ikväll, rara vännen Pamela kom äntligen och hälsa på oss. Prata, prata och prata om allt....sådär blir det när vi inte hade träffast sedan förra året. Då skall det uppdateras om allt, var riktigt skönt med tjej-snack :) Och kvällen gick i racer fart, nu ska jag ta natt, konstigt då dessa söndagar känns kortare än alla andra dagar i veckan --> Back to Monday då imorgon, Ny vecka Nya tag :)

Plockade in lite blåbärsris, bladen brukar bli alldeles ljusgröna och fina när de spricker ut.

Tjejdag

Super med sovmorgon och lång frukost. Det gör nog att man laddar upp med energi i kropp och knopp :) Idag blev det tjejdag på programmet. Killarna åkte iväg på sina egna ärenden och jag tog vår andra bil till stan för att plocka upp morsan. Först drog jag med henne på Pilates träning till gymmet, (det var hennes första pilates pass), det gick riktigt bra men *hohoo* tungt var det, jag känner nog av det i musklerna ikväll. Det var ett tufft program så lilla magen fick nog sin träning till max. Efter träningen drog vi ut på shopping, mamma ska sy nya gardiner så vi började med att sök efter tyg till gardiner. På stan var det lugnt med folk, tror de flesta befann sig kanske i pulkbacken.... Men bra att att inte behöva trängas i butikerna och kunna titta runt i lugn och ro på utbudet, det var redan ganska bra med rea på vissa grejer, så några fina fynd blev det också för oss.

Dagens lunch blev "sallad med 5 egna val" på restaurang havtorn,
mmm deras olika röror är så goda tycker jag.

Detta  blommiga tyg fynda jag hem idag,
får se vad jag ska hitta på för pyssel att göra med det.
Kanske en Canvastaval eller nån hissgardin...



Lilla vännen Asterix fick idag en ny bädd,
och tur den blev godkänd av honom.
För den har redan använts flitigt.


Och ännu blåser det ute, bbrrr kallt med havsvindarna. Men såklart då värmer bastun bra så ikväll har vi badat lördags bastu och haft middagsgäster hos oss. Nu dax för lite tv då, de visar nu just - När lammen tystnar, längesedan man såg den filmen, får se då om jag kommer ihåg något av den.