lördag 24 november 2012

Julen är på kommande

Julen är på kommande! Ja, julen närmar sig med fart :-)
Idag har jag besökt julmarknad med vännen M.,
oj så mysigt det var där, en massa fina juliga grejer fanns det på
årets gamla stortorgets julmarknad.
Ljuvlig stämning och juliga dofter fick man känna av, men var är snön?!

fredag 23 november 2012

Ljus och Värme

Taco fredag med vännen M., penascal dryck och på spåret premiär på tv, oj vad det gött med fredag och ledig helg. Denna helg ska det pysslas och kom i stämning inför jul.

onsdag 21 november 2012

Ny Pannlapp

En ny pannlapp har nu tagits i bruk i vårt kök. Och det lilla speciella med just denna pannlapp är att texten är skriven på närpesiska, alltså den dialekt text som jag är uppvuxen med och använder - pratar dagligen hemma med sambon och familjen. Vår dialekt är ganska rolig och unik, finns massor med konstiga ord..... De som vill läsa mera om närpesdialekten kan gå in till denna sida Niesbycity.fi, där finns en trevlig lista på närpesiska ord.

Texten på just denna pannlappen nedan passade super bra åt min sambo, för hans favvo mat är Grillkorv! Så därför kunde jag inte låta bli att skaffa hem just denna pannlapp till vårt kök :-)


Grillkårvin å senappin
=
Grillkorv och senap

tisdag 20 november 2012

Fiskbensfläta

De e snyggt med fiskbensfläta, min syster e så duktig på att gör dem. Senast vi sågs fixade hon mitt hår med en sån fläta, se fotona:

måndag 19 november 2012

Glögg

 

Yes så är årets julsäsongen 2012 igång för oss.
I helgen blev det glöggpremiär, julstjärnor (jultårtor) och pepparkakor med blåmögelost.
Oj så gott med smak av Jul, mums :-)

söndag 18 november 2012

I fastlandet

Lugn helg i fastlandet. Varit upp och umgåtts med syster och hennes kille, vi hann med shopping, prata en massa och bara va tillsammans i lugn och ro. Snälla mormor och morfar har fixat mat åt oss alla dagar, lyxigt att bara kom till bords och äta, tack Mommo för god mat :-)
Träffade oxå våra rara vänner och mitt gudbarn N., han e ju så söt! Alltid trevligt att ses och fin kväll fick vi ha med dem och super att vi fick uppdatera oss om dittan & dattan, du e så snäll vännen A.
Nu köra ner till Åbo efter tråkiga långaaa riksåtton, hohoo, bra att jag tog med surfstickan så har jag sysselsättning under bilfärden. Ha en fin söndag, ikväll e det solsidan, yes :-)