lördag 7 januari 2012

Lugn lördag

Började dagen med frukost och färsk gräddade bullor som mamma och pappa hämtade med sig till oss. Efteråt åkte vi in till stan för att kolla vilket utbud av rea de hade där...Och då vi var i stan blev vi bjudna på middag till familjen på solberget, skönt att bli bjudna till dukat bord och god mat fick vi hos dem, tack Nina och Mathias. Och asterix och kissorna kom bra överens idag, mycket bra så kan vi umgås i framtiden.
Nu blir det soffläge och tv, lugn lördag kväll med gott sällskap :)


Italiensk vin blev vi bjudna på till maten.


Asterix är nyfiken på vad lilla Wilmer får för mat..."vill också smaka"


Och jätte goda Rocky Road hade rara Nina fixat åt oss till kvällen, mmm gott gott med nötter, choklad och marshmallows, tack vi mumsar i oss nu just :)


Och nu ni får äntligen åka ut tillsammans på kalas då ni har barnvakter hos Er, önskar att ni får en fin kväll och får ha jätte roligt!

fredag 6 januari 2012

Family

Äntligen lite vit på marken då vi vakna idag, börjar nog blir på tiden det kommer snö nu! Men jag önskar nog mera snö i vinter så det blir ljusare ute.
Idag har det varit relax fredag "röd" dag med gänget/familjen. Vi började dagen med god brunch och bada bastu efteråt, skönt det ibland att gå i bastun mitt i dagen så får man igång kroppen och knoppen i lugn och ro. Syster Erika och hennes kille Björn hade nu sovmorgon men när Andreas börja stek bacon till brunchen så vakna de av mat doften :P

På eftermiddagen kom morsan och farsan på besök, mycket trevligt men lite ovanligt kändes det...att ha dem här nära nu på ön... Jag fixade fika åt oss och så prata vi om deras nya boende här i stan. Nu i helgen har det flyttat hit till Åland och installerat sig i sin lägenheten. Spännande tider nu för dem, blir nog bra att ha dem närmare när man behöver hjälp med saker och ting. Jag önskar dem lycka till och hoppas de börjar trivas med allt här; jobb, miljön, stan och att de får vara närmare oss :)
Vi hann också alla (vi & brorsan med familj) vara och kolla deras boende, vi var 10 personer i deras tvåa idag...fnissar, men finns det hjärterum så finns det också stjärterum eller hur är det man brukar säga ;)

Ikväll var vi hos oss här på björkudden på fredags taco, det e enkelt att fixa till när man är många och det blev riktigt gott. Jag testade också att gör taco-räkor, blev riktigt gott, för man brukar ju alltid bara gör taco-såserna med köttfärs eller kyckling. Grabbarna ville ju också förstås ha efterrätt, så då gjorde vi enkel fruktcocktail med vispgrädde. Det gick nog hem hos dem, men jag blev sugen på pepperkakshuset så ikväll fick det sin början att gå i ner i våra magar, vi plocka av det lite godisar och bitar här och där, det e nog bäst att äta det nu medans det finns smak kvar av pepparkaka :P

Taco middag hos oss.



Before AND After....
Får se hur mycket det finns kvar av det efter helgen....

torsdag 5 januari 2012

Shopping dag

Shopping med syster Erika i sthlm har det varit hela dagen. Så skönt att va ut med henne som gillar att springa i butikerna och bra e det att kom ut och byt lite luft ibland :)
Vi hitta nog en hel del kläder, smycken, hårprylar m.m...finns ju så mycket att välja på i stora stan, tillslut blir man lite snurrig av alla grejer och allt utbud där ;)  Vi är båda nöjda med våra nya köp, som vi ibland fick "riva" tills oss så ingen annan skall ta det man hitta....You know rea Days...Girls Can be very very crazy when they are shopping! Så då man hitta något var det att ta det om man ska ha det, först till kvarn!

Och förstås då man e i sthlm är det måste att fika och dricka Latte, det lärde jag min syster idag :)
Vi var och käka mat på ett bra ställe idag, vi fick båda goda sallader med kräftstjärtar, nammiii. Nu e vi lite trötter efter en intensiv dag så ikväll blir det en lugn hemma kväll med våra grabbar. Men först ska vi segla hem med rosella för att kom.tibax till ön. Ha en fin långhelg mina vänner.





onsdag 4 januari 2012

Kurser och Idéer

Har idag anmält mig till kurser som jag ville gå på i vinter/vår, och Yes jag fick plats till båda kurserna :) Ena kursen är betonggjutning, där man ska få lär sig att gjuta roliga och vackra saker i betong för både trädgård och hem. Så då ska jag nog använda den kreativa sidan och gör/skapa olika grejer till hemmet&trädgården. Har redan ikväll fått lite idéer och hittat lite planer på sånt jag ska kunna tänk mig att gjuta:


Något snyggt betong fat/vattenbad med mosaik, krukor, koppar och kanske en bänk i betong skulle passa bra att ha ute i trädgården. Men tror nog det är bäst att jag mjukstartar med lite mindre grejer och lär mig rätt teknik för att få ett bra resultat.

Den andra kursen som jag fick plats till är kurs i att anlägga ett stenparti. Fundera det kan vara bra att få lära mig och ta fram förslag på olika utformningar av stenpartier som skall passa att ha i vår trädgård, för det finns ju sten material i massor här på berget, som ska behöva användas till olika snygga stenpartier. Kursen ska ge en kunskap om hur ett stenparti kan byggas från grunden samt läran om vilka växter som passar att användas och ger en fungerande livsmiljö i trädgården.

Hittade lite tips och bilder som ovan, lite såna projekt jag ska kunna tänka mig att fixa hos med...men det brukar ju ta tid (några år...!?), att få till en trädgård som ser ut till något och nu då man ska starta från noll och forma till den är det nog att ha tålamod och ta en sak i taget som gäller för att få till ett bra och fungerande resultat.



Hade grabbarna Rösgren på besök ikväll. Brorsan Mathias, Leo och Wilmer kom och hälsade på oss. Längesedan vi träffast nu då de var borta både i jul&nyår. Ikväll blev nu Leo och Asterix kompisar, först var de båda lite rädda för varandra men efter en stund gick det bra för dem och de lekte försiktigt med varandra. Bra för valpen att vänja sig i tid med barn så det inte blir några problem i framtiden. Och bra för mitt gudbarn Leo att vänja sig vid hund.

tisdag 3 januari 2012

Energi Och Relax

Jobbat, Städat, Tränat och Bastubad blev dagens relax stund efter allt progam. Härligt och avkopplande är det nog med bastun och så fick syster och jag ha vårt eget tjej-snack i fred då killarna kollade tv.


Nya hund korgen gick nog hem hos Atserix och han trivs att ligga där och "tugga" på alla sina grejer. Vi tackar så mycket Maja & Sofia för alla fina hund grejor ni skickade med till oss, bra att de nu blir i användning och inte bara ligger långt in i någon skrubb eller förråd. Ni e så snälla som orka sök upp grejerna och skicka dem till oss :)


Ikväll var den nog lite mera en Sisters evening, här e vi klara för kvällens träning och gym pass. Jag drog med Erika på sitt livs första BodyBalance tränings pass, det gick riktig bra för henne! Hon hade super bra balance i de olika övningar som vi gjorde. Och för de som undara vad BodyBalance är, så det är en av LesMills grupptränings pass som består av Yoga, Tai Chi och Pilates övningar. Där man lär sig att kontrollera ens egen andning, koordination och får ens kropp att bli mera harmonisk och balanserad. Jag gillar att träna dessa pass och de passar en utmärkt när man känner sig lite mera stressad och behöver gå ner i varv lite...som jag behöver göra ibland, "energi sprutan sophia" som mina kollegor brukar kalla mig ;)

måndag 2 januari 2012

Måndags feelis

Jaja hoohoo dessa måndagar, de e oftast tröga och tråkiga. Men idag blev det lite bättre då min fina rara syster Erika kom på besök, äntligen får vi träffas :) Det börja bli en tid sedan vi sågs...då hon bor i vasa och jag här på åland så e avståndet lite långt för att ses. Hon ska nu bli här hela veckan så vi ska nog hinna med mycket QL tillsammans! Ikväll blev det en hemma kväll med Lasagne middag (gjorde då en med köttfärs och en med tonfisk, då jag inte äter "rött kött"). Det e inte så ofta man gör Lasagne, tar ju lite tid att rör ihop alla såser...men nu efter all jul/nyårs mat var det jätte gott med italiensk mat. Och efteråt fick jag ut alla på en liten promenix i mörkret, så skönt med frisk luft och nu kommer vi att sova gott inatt :)



Dessa sköna Yogasockor rekommenderar jag till fossingarna, toppen bra att ha när man går på yogapass men jag använder också dem hemma för de både värmer ju och luftar tårna på samma gång ;)
Tack mamma för julklappen, du får gärna sticka några par till åt mig.



Fick idag en fin leverans från närpes/färjan då solbergs familjen kom tillbax hem.
En lökburk, Popcorn med Sweet Caramel smak och rostade soja bön mix mmm, de e så goda! Och så fick jag en fin bok med titeln "Min egen trädgårsbok" så nu kan jag kanske börja komma igång lite med planerna för trädgården som ska börja ta form efter vintern.
Tack så mycket Nina & Mathias för grejerna :)


Nu ska vi snart ta natt här på björkudden, Asterix sover redan bredvid mig efter han har Charmat och visat upp sina konster för min syster "fnissar lite åt hans trix" lilla sötis ;)

söndag 1 januari 2012

01.01.2012 - Årets Första Dag

Sköna Söndag, idag blev det sovmorgon för mig. Otroligt skönt var det att jag hade ro att ligga och dra mig till halv 12, (inte ofta det händer mera...). Jag fick en bra start på årets första dag, utvilad och vakna med gott humör :) Det var lite kyligare idag så det blev att elda brasa för att få in lite extra värme i huset, de e nog så mysigt med öppna spisen, glad att vi valde att sätt in en sån i vårt hus.
Idag har Asterix varit första gången
och hälsat på brorsans fyra katter, det gick nu sisådär...kommer nog att ta en tid före de blir vänner på riktigt tror jag men vi måste ha tålamod och det brukar nog lösa sig tillslut. Lilla Asterix är ju bara 12 veckor gammal så han har mycket att upptäcka och lära sig.


Brasan värmde så bra idag.

Nytt År och Nya Friska Tag!

Det e nog så fint med fyrverkerier och gott med skumppa :)
Har precis avnjutit bådadera och nu kan man börja det nya året med glädje, tjoohoo letś have fun!
Hoppas ni också hade ett fint nyår och fick njuta av det ni själv önskar, det har jag gjort.
Varit hemma med mina fina killar och njutit av lugnet med god mat & dryck.


Och såhär trött blev lilla Asterix av att fira sitt första nyår, zzZZz. Allt gick riktigt bra han var inte alls rädd för ljudet av alla fyrverkerier som dundra på här runtom i Lemland och Mariehamn.


Testade också att smaka på rosa Sparkly ikväll, helt OK smak för att va "skumppa" på burk.....