lördag 1 december 2012

Lilla-Julsmys

Middag, lilla tomten, glögg, kex/ost hos vännerna i stan. Så fin kväll med massor skratt, snack, gott sällskap och barnen blev så glad när lilla tomten titta förbi ;-)

fredag 30 november 2012

Låt det snöa

Det fina med vintern är nog snön. Nu börjar det bli en del snö på vår gård, jag gillar :-)

måndag 26 november 2012

Julgröt :-)

Och ikväll fortsatte vi att värma upp inför julen med god julgröt. Vi Blev så sugen på julgröt så jag fixade det till middag åt oss, mums GottGott med en massa kanel och så satte jag oxå i vaniljpulver, det gav super god smak åt gröten och förstås så kokade jag gröten på åländsk gammaldags mjölk.

söndag 25 november 2012

Blossa 12 & Lussekatter

Idag blev det att baka lite, som sagt det närmer sig jul så dagens bak blev lussekatter. Yes, man ska va ute i tid....eller jag vet hur det e hos oss, (det e typ enda bullen som jag och sambon äter, vi älskar saffran!) Så det kommer inte att ta många dagar så e alla lussekatter sluta. Vilket betyder att det var bara första baket av lussekatter inför julen, det kommer nog att blir flera flera gånger som de ska bakas hemma hos oss :)
Mums så goa och saftiga lussekatterna blev och de smakade super gott med årets Blossa 12. Det blev en bra smakupplevelse mellan saffran och den ljusa årgångsglöggen 2012 som smakar ingefära och yuzu (= japansk citrusfrukt). Det ska ni testa! Blossa 12 & Lussekattter!