lördag 14 januari 2012

Yrväder

Jodå idag vakna vi upp till yrväder med snö ute. Och jag som skrev om igår att det var mörkt och tråkigt ute då vi inte hade någon snö....men det får jag nog ta tillbax *hahaa*, för nu just är det mesta snö på marken vi haft på åland den här vintern.
Snö snö...
Äntligen vinter på riktigt!
Blir så mycket ljusare och mysigare ute med snö


Jag började nu dagen med kort morgon promenix och träningspass/styrketräning på gymmet. Och före jobbet körde vi Asterix till min mamma som idag har fått ha sällskap hos sig, hon har varit hundvakt åt oss. Då Agneta hade en ledig dag så passa vi på att testa och se hur de skulle trivas tillsamman. Så Asterix har varit hos "mommo" hela dagen i stan och blivit bortskämd med allt....(jag vet nog att han fått igenom sin vilja när han blinkat med ögonen åt henne). Allt hade gått jätte bra, han hade varit snäll och de trivdes tillsammans, så nu vet vi att vi har en säker hundvakt i framtiden :)

<3 Grabbarna hälsar på varandra, mina sötisar <3
Här e det relax i hallen hos morsan, spännande och lite nytt med mattor på golvet. För här hemma har vi inga mattor alls i huset. Så det var något nytt att utforska.


Efter en hel veckas jobb så fick vi kom till dukat middagsbord. Jag & Andreas blev ikväll bjudna på fredagsmiddag hos min mamma. Det var jätte gott! Ja, alltså lyx kändes det som och lite ovanligt att bara sitta ner och njuta av lugn middag tillsammans. Glad att vi bor närmare varandra igen!


Dukat middagsbord i lilla mysiga köket hos mamma & pappa.

Middags menyn vi bjöds på var:
1. Lövbiff med bacon gräddsås och/eller 2. Marinerad stekt kyckling strimlor. Och till båda rätterna var det kokt potatis & kokta grönsaker samt sallad med tomat, gurka och fetaost, bröd och röd vin.

Gott gott!!!!


Efter njöt vi Kaffe och Paradis praliner, de kan man ju inte få nog av! Mmm gott!


Tack för en god och avkopplande fredagsmiddag, nu sitter vi hemma i soffan kollar på yrvädret ute. Tur man kan vara inne i lugnet och elda mysig brasa. Men inte skrämmnde snön bort oss allt för mycket, här tidigare drog vi på oss ute kläderna och gick ut på en kvälls promenix och busade i snön. Asterix var helt crazy och förstjust av snön, hoppade runt som en grodda, sprang runt i 140 kilometer i timmen, ja han var helt speedad hunden av all snö. Härligt med yrväder och bus :)



torsdag 12 januari 2012

Blandis

Idag på eftermiddagen var jag med Asterix till veterinären, han fick sin vaccinationsspruta och så fyllde de hans pass med mera uppgifter. Allt gick bra där, han gilla stället och var glad att träffa andra smådjur där på kliniken. Och så charma han förstås alla tjejer han såg, e nog en riktig tjejtjusare har jag börjat kom fram till, direkt han ser en tjej gör han sig till för dem och de kommerju fram till honom direkt, lilla tjusaren ;)

   
I bilen påväg hem från veteriären.



Efteråt fick vi fika hos Nina, Leo och Wilmer. Där hann vi snacka av oss och så fick Leo leka lite med Asterix, då båda har mycket energi så passar det bra att de tar ut lite av den på varandra när de träffas.

Lilla Wilmer myser hemma

Kvällen fortsatte med jobb...jobb...det har blivit flera timmar framför skärmen för mig idag, men bra att ha möjligheten att jobba hemifrån vid behov. Man får mycket utfört i lugn och ro hemma. Och det e nog ganska coolt egentligen hur dagens teknik & data systemen fungerar var man än befinner sig....då jag tänker tillbax på tiden då jag och min bror fick vår första commodore 64, det var tider det och ny teknik på 1980-talet. Idag är man ju typ ute om man inte äger en smartphone, ipad, nån sorts spelkonsol. Jajaa, få se vad som blir nästa pryl som vi vill "ha" och tycker vi behöver...
Ljus-bollarna tycker nog jag får lysa klart ännu i fönstren fast det imorgon är "tjugondag knut". Det är ju så mörkt och trist ute nu just, (då all snö har regnat bort igen, suck!), så då får nog mycket av jul-belysningen bli kvar en tid till att lysa upp runtom i huset så är det lite mysigare stämning en tid till framöver. Julen varar väl till påska...."fniss, fniss" :)
 
Kvälls promenixen avklarad och så hann jag snappa mellan tv kanalerna, inga roliga serier eller program ännu att följ med. När börjar de tillbax med några bra serierna detta år? 
Men min åsikt är nog att förut var det mycket bättre program att se och följ med på kvällarna, nu är det ju nästan bara mat, gå ner/gå upp i vikt, byggen, inreda, sång & musik tävlingar.... Nåja ett ok program hamna jag att kolla på ikväll "Gäster med gester", det var ju inte igår som man såg på det kan man säga, det e ju nog nästan lite som en klassiker det för de första programmen började sändas år 1982. Trevligt med återupplivning av såna program man växt upp med, mera sånt tycker jag, det var bättre tv förut!

onsdag 11 januari 2012

Xbox leverans

Chili con chicken med färsk spenat pasta blev det till middag hos oss ikväll. Nu är våra magar mätta och belåtna. Idag fick vi hem nya xboxen så nu är sambo fullt upptagen med att spela sina nya spel, (den förra xboxen gick sönder så vi har varit utan box ganska länge nu), tror nästan han har haft lite abstinens efter att få spela  igen. Det jag gillar att spela är guitar hero, de gånger jag kommer mig för att sitt stilla och spela...som inte händer så ofta. Men känns nog som det börjar bli dax efter lite upphåll för att få tillbax finger formen med gitarren :)

Snyggt med en svart xbox så passa den bättre in med alla andra boxar  som vi har vid tvn

Gitarren är redo att användas


Vi skall nu snart ta oss ut på en kvälls promenix bara dogen vaknar, han e lite trötter nu just efter att han varit med på andreas jobb halva dagen. De e så många som pysslar och hälsar på honom där så nu e han helt slut efter en spännande dag hemifrån. Har sökt efter passlig valpkurs åt oss att börja på snart. För målet med en sån kurs är att man ska få en ökad känsla för hundens språk och så lär man sig själv bästa sätt att kommunicera tydligt med hunden och så tror jag det är bra för både oss och valpen att lär känna varandra ännu bättre nu i början och ge rätt lydnad i olika situationer i tid.

Med reflexvästen på så lyyyser man i mörkret





tisdag 10 januari 2012

Maximal avslappning!

Nu är jag avslappnad till max och har igång cirkulation/värmen i kroppen! Alltså helt otroligt vad lugnande yoga träning kan vara. Har ikväll varit på poweryoga pass med Nina, gjorde många nya övningar och tänk att man nästan alltid hittar nya styrkor i sig själv då man är utför poweryoga träning. Bra att passet är ganska sent så nu ska det bli riktigt skönt att snart gå till sängs och sussa gott :)

Solhälsningar




Annars har tisdagen gått snabbt, började dagen med morgon promenix med lite snötö som kom ner, Asterix gilla inte det riktigt mycket men det var nog bara för honom att häng med mig då jag oftast har ganska tight tidtabell på morgnarna....varje minut är viktig att hålla för att jag skall hinna samåka med Andreas till jobb. Ja, vi jobbar ju båda på samma gata, vi har kanske ca 250-300 meter mellan varandras jobbplatser, så vi samåker nästan varje dag till jobb. Och då gäller det att jag är klar när vi skall iväg i tid varje morgon, ni vet ju killarna är ju snabba på morgonen då vi tjejer tar lite mera tid att fixa och sök upp vilka kläder man skall ha på sig ;)
Efter jobbet idag åkte vi på fika till morsan. Ville ju höra lite mera info om hur hon trivs med nya jobbet och nya kollegorna här på ön, och det går nog bra för henne. Så roligt att kunna träffas oftare nu och prata om allt som vi alltid gjort tillsammans, vi e nog nästan mera som systrar ibland än mor och dotter...

Nu kallar nog sängen och boken, zzZZzz natti natt Friends!

måndag 9 januari 2012

Uppe med tuppen


Det blev tidig väckning idag då Asterix var i full fart efter kl 6, så det var nog bara att klä på mig och gå ut då på morgon promenix. Ganska bra ändå att kommagång tidigt en måndag morgon då jag ändå brukar vara jätte slow dessa dagar, finns nog oftast lite av "I hate Mondays" i lilla mig. Och västar med reflex hade vi på oss, säkerheten är viktig nu då det är mörkt ute, (här nedan ser nu hur A. ser ut med sin nya reflex väst, passar honom perfekt!)



Ikväll hade vi te gäster från solberget, vi uppdaterade oss om helgens händelser. Nog bra att vi bara bor 5 minuter från varandra, går så enkelt och snabbt att åka och gästa varandra :) Och så fick gubbarna bära in delarna åt vår dusch glasvägg som vi äntligen har fått hem. Ska bli bra att få den på plats så behöver man inte skura golvet efter varje dusch. Så nu har var redan program till helgen att fixa och få nya glasväggen på plats i stora badrummet.
Sitter nu just och söker lite garderober på nätet, finns så många modeller att välja på men tror nog det får bli skjutdörrar med spegelglas så får jag då äntligen en hel kroppsspegel på samma gång ;) har alltid lite svårt att se hur kläderna passar ihop när man ska gör sista checken före man skall gå hemifrån...då jag inte idag har tillgång till en topp till tå spegel.


Skjutdörrar med spegelglas




söndag 8 januari 2012

Frisk luft

Blev lite tomt här nu då syster Erika och Björn åkte tillbax till Närpes i senast natt. Varit roligt att ha dem här hos oss på besök, hoppas deras resa hem gick bra. Idag blev det att städa och plocka lite här hemma och tvätta bort lite tvätt. Men mitt på dagen behövde vi oxå få lite frisk luft så då gick vi; jag, andreas och asterix ut på skogs promenix. Det var fint uppe på berget, helt vindstilla och solen värmde bra ute.

Asterix lufsade på i snön.

Fint med snö och värmande sol.