fredag 27 januari 2012

Fina Fredag

Absolut idag är å har det varit fina fredag, myckt gott och fina överraskningar....
Känns bra med det nu efter veckans höga tempo och knepiga lägen som varit. Så skönt med Fredag!
Började dagen med att åka på morgon pass kl7 till gymmet på CXWORX™ samt blev det styrke träning med fina vännen M., bra med tränings vän så får man snacka av sig mellan vilan ;)

CXWORX - Är ett toppen coreprogram på 30min som stärker mage, rygg och rumpa!


Dagen fortsatte med en strålande lunch med gamla jobb gänget, så QL att vi ännu träffas och umgås fast det börjar bli en tid sedan vi jobba tillsammans och vi alla var kollegor. Vi har alltid så skoj tillsammans och mycket skratt å snack blir det, tiihiiii, ni e så roliga!
Yes, Efter jobbet blev det äntligen årets första träffis med mina "gröbbor", vi gick på fika och varva ner efter veckans jobb. Så trevligt att träffas och höra hur det nya året har kommit igång för alla. Vi hade en fin förkvälls fika med mycket gott och jätte bra att vi redan fick in nästa träffis bokad, ser redan fram emot nästa gång vi ses :)
Fredags fika med Gröbbor mina
Fredagen fortsatte med att snälla Andreas min hade gjort middag åt oss, javisst ni läst rätt, han hade fixat middag tills jag kom hem ikväll, jadå en sån duktig karl han är, jag blev riktigt glad när han överraskade mig med det.....men det var inte bara det som var kvällens överraskningen, jag fick oxå ett super fint presentkort av honom, å det var nog verkligen en överraskning, Andreas tycker att jag bör varva ner lite mera nu just så min fina rara gulle gav mig ett presentkort på 70 min massage, jjiippiiii, nu får jag åka och unna mig lyxig massage, skall bli såååååååå skönt, *happy girl*

Presentkort på Hot Stone Massage i 70min,
ska bli så skönt att få gå på det :)
RELAX - med Fredagsbastun blev det oxå såklart ikväll.





Welcome to Paradise -
En av våra Välkommen till bad & bastu skyltar

torsdag 26 januari 2012

Hemgjord Yoghurt

Alltså hemgjord yoghurt är nog godast och löjligt enkel att göra. Min yoghurt gör jag med sojamjölk, den blir då lite tjockare än om man gör den med vanlig mjölk. Jag brukar servera den med frukt, bär, mysli, nötter...flingor...kanel, ingefäras krydda och föstås kokos strör jag på :) och smaksättning som fruktpuré, sylt eller mos är också gott, blir lite som efterrätt då. Har precis avnjutit en skål yoghurt med färska frukt, gott som kvällsmål och återhämtning efter kvälls-promenixen samt mycket bra för magen före läggdax.

Min hemgjorda yoghurt.
Hade flera färska frukt att välja på.

Har ikväll kollat på dvd "Välkommen valp" om information till dig som skaffat hund. Bra med info och tips var det i filmen. Matte behöver nog lär sig hur/vad/när göra i olika lägen med valpen. Men allt kommer att gå så fort, för hunden avverkar ju tiden mellan blöjstadiet och studentexamen på bara ett år....jämfört med människan! Viktigast är nog att ta det lugnt tillsammans och njuta av den första tiden :)

DVD: Välkommen valp!
Finaste, lyckligaste och bästa hunden av alla.
Vackrast också!
Asterixs coola baktass :)
Äntligen är det ljusare nu om kvällarna,
och idag har det kommit ner mera snö :)

onsdag 25 januari 2012

"bulla" & lia sophia

Det börjar närma sig fastlagstisdagen/fettisdagen....mmm, ja, redan idag fick vi fastlagsbullor till eftermiddags fikat på jobbat. Så då måsta jag koll upp när egentligen årets fastlagstisdag infaller och det är ju den 21 februari år 2012, så ganska sent i år då. Jag börja oxå redan idag se fram emot på klimpsoppan, då vi fick försmak på "bullorna", (och helst ska det va klimpar med russin, de e goaste). Och i fastlagsbullarna skall det vara mycket mandelmassa, fast jag vet det är många som bara vill ha sylt i dem....eller till och med bådadera.
Fastlagsbullens tid är pågång i år.




Varit borta hela kvällen, så nu e det skönt att varva ner med lite surfing. Jag hamna lite in på smyckes surfning nu och lia sophia Fashion Jewelry, lia sophia har så fina smycken tycker jag, och ett mycket fint namn på märket är det också för den delen :)
Favoritsmycken - lia sophia
Dereas kollektionen är alltid väldigt trendig och hela deras affärsidé bygger på att förse kändisar i deras smycken, yepps så e det. Det är därför rätt så svårt att få tag på smyckena här men säljs nog på nätet. Jag har både halsband och örhängen av deras smycken här hemma, skulle gärna skaffa flera smycken från lia sophia bara de skulle vara enklare att få tag på.

Dessa örhängen använder jag vid fina tillfällen.

Fint Halsband

Oj, detta önskar jag att få tag på, super snyggt armband!






 Kolla in länken här för mera fina smycken från lia sophia, synd bara att inte deras 2012 katalog ännu har kommit ut.
http://www.liasophia.com/


tisdag 24 januari 2012

Hälsans dag/kväll

Idag har dagen/kvällen gått i hälsans spår...Jag och min rara kollega J. åkte idag på lunch till en av stans ekologiska matställe. Där fick vi god lunch, smaken är nog som bättre i mat som e ekologisk så tycker deras koncept är toppen och behövs. För annars kan det ju vara ganska svårt ibland att få tag på ekologiska mat.

Förrättssoppa med sallad och bröd.









Lunch - Flundra med Rotsaker

Och ikväll har vi tjejer haft en liten hälsokväll hemma hos mig, vi har pratat om allt från hur du enkelt tar hand om dig själv, inifrån och ut.... ja exakt, inifrån ut..... *fnissar* Ja det blev ganska öppna diskussioner om allt som har med magen & tarmen att göra, och jo vi tjejer e nog så lika med dessa magar och våra problems med den, känner nån igen sig om saken, allt från när den sväller, man får inte på sina byxor eller den festklänning man hade tänkt sig *suck* och det e inte QL när magen inte vill fungera som den ska, usch inte roligt!
Och min fina hälsocoach var med och berätta, gav oss info, tipsade och svarade på olika frågor som har med hälsa-, kost- och cellenergi och vårt mående. Vi kollade också på produkter som är inriktade på att ge energi och styrka, fitline och beautyline. Bästa rådet för att man skall orka med dagens tempo är nog bra mat, god sömn och lagom mycket motion, och det absolut viktigt att du själv lär dig att lyssna på vad din kropp behöver och ge den det! Alla väljer ju själv sitt mående och jag har tagit beslutet att må toppen och vara "energi sprutan" från morgon till kväll, tiihiii :)

Lite exempel på drycker vi provsmakade på under hälsokvällen, gott och bra för magen :)

För Om du går upp i vikt så snackas det....Om du går ner i vikt så snackas det....Om du säger vad du tycker, snackas det! När du försvarar dig, snackas det! Vad du än gör och tycker så kommer vissa människor att kritisera dig oavsett. När du är stolt över dig själv som du är, visst?! Bry dig inte njut av allt gott :)

måndag 23 januari 2012

Sodastream beroende

Min fina Sodastream

"I am addicted to sodastream"
Ja så e det, alltså jag e nog beroende av min sodastream, igår på dagen tog gasen slut i min rara sodastream :( och först idag fick jag tag på en ny gasflaska, YES :) Det är nog bubblorna jag är beroende av och så blandar jag oftast i hemgjord saft som vi får av våra mammor. Läskande och bubbligt.... kom oxå på det nu, jag gillar nog allt som bubblar för skumppa tackar jag aldrig nej till....skump frossa e alltid roligt, ser redan fram emot sommar och sitta ute i värmande sol med goda vänner, härliga tider!


Används flitigt var dag,
(e ju annars inte så gott vatten här....
finns ju inget källvatten som jag är uppvuxen med...)

Har surfat och kollat på nya lampor ikväll, söker efter nån stilig taklampa och några snygga fönsterlampor. Hittar många fina lampor men oftast är det design lampor som kostar skjortan så då är det bara att sök vidare tills man kanske hittar nån ganska lika design lampa till normalare pris...
Har någon bra tips på desgin-lamp länkar med ok priser och erbjudande, tar jag gärna emot tips från er :)
 
Coola färger på socklarna
Snygg vit rotting lampa.

Och då man söker och surfar runt i Internets djungel, hittar man ju förstår en massa annat  fint som man skulle kunna tänka sig att få hem och inreda med, som krukornea här nedan, "så fräscha" och stilrena.
Vill ha sånhär krydd krukor,
de skulle passa bra i köksfönstret hos oss.
FÅNGA DAGEN FINA VÄNNER!
Lev Här och Nu!

söndag 22 januari 2012

Home Bread och Söndagskörning

På förmiddagen blev det att testa på att baka ett nytt recept på bröd. Vi kan säga det får heta "Bröd med banan och frön", jag tog av det som jag hittade hemma i skåpen och fyllde byttan i brödmaskinen med ingredienserna här på nedan bild:

Dagens bröd ingredienser

Bakningen är på gång i home bread maskinen

Klart! körde brödet på ett "allt i ett program"  förvärmning-knådning-jäsning-gräddning, enkelt och snabbt typ runt 2h tar bakningen så har man färskt bröd att servera till maten.

Bröd med banan och frön.
Brödet passade utmärkt till dagens soppa som blev Fisksoppa med hummerfond
Här nedan finns receptet för de som har en brödmaskin hemma och som kanske vill baka till det själv.

Sophias Recept på Bröd med banan och frön i Bakmaskin
2 st mosade bananer
5 dl dinkelmjöl (speltmjöl)
½dl linfrökross
½dl pumpafrön
½dl mandlar
250 g kvarg/kesella
2 msk fil
1 msk honung
2 tsk bikarbonat
1 msk kanel
1 tsk salt
1 tsk aromsalt

Körde på baknings program ~ bröd med mjölk 500g, (men det beror ju nog på vilket märke man har på maskinen vilket baknings program som passar bäst), det e bara att testa och experimentera så brukar jag gör....och ibland blir det lyckad bakning och ibland en flopp...så får fåglarna ute äta upp det, hahaa :)


Medans brödet bakades hemma för sig själv, så åkte vi och röstade. Gott folk ni har funu nog varit och röstat idag i presidentvalet!? Som jag brukar fundera om olika val, om jag inte ger min röst så kan jag ju inte ha åsikter om olika styrande/beslut i landet, så det är nog bäst att man medverkar och ger sin röst i valen. Och så blev det idag, gav min röst och så var det gjort för denna gång. Efteråt åkte vi ut och körde runt lite, var fin natur nu att köra i när det är snö på vägarna och i träden. Jag tog ju förstås lite bilder från dagens åktur....

Ut på Söndagskörning.

Fina vyer körde vi genom.

Snö på vägen och träden, vackert!


Nästan som att kör igenom en tunnel....