lördag 15 juni 2013

Grävprojekt Juni 2013

Nu intog vi soffan efter helgens grävprojekt. Yes, ikväll blev gårdens ena projekt klart och det vi hade planer att fixa till så blev klart :) Min duktiga sambo har grävt och fixat i flera timmar, och riktigt bra blev det så han får nog låna grävmaskin flera gånger...när tyngre grejer ska göras.




torsdag 13 juni 2013

Blåst, regn och disigt

En sån dag har det varit idag. Tur att jag hann klipp gräsmattan och Andreas hann röja gräset klart före regnet börja kom ner idag.
I eftermiddag tänkte jag och syster gå ut på promenix, men nej det hoppa vi över så jag fick istället gå ut ikväll när det hade slutat regna. Oj vad fuktigt det var ute, disigt och dimmigt, inget väder som man vill ha i sommar, suckar, hoppas inte det blir samma skit regnig sommar i år :( hoppas det kommer finare dagar snart!




onsdag 12 juni 2013

Havtornsyoghurt

Jag har fått smak för denna yoghurt:




Den är så god, inte alls syrlig fast havtornsbär kan vara det. Yoghurten passar bra att ätas som mellanmål och kvällsgott. Mums, nyttigt och vitaminrikt med havtorn!

måndag 10 juni 2013

'Hemma' i Övermark


På måndag tillbringande vi dagen hemma i mitt barndomshem i övermark på Källmossen. Och så besökte vi också Mormor & Morfar som har sin gård precis bredvid. Hos mormor blir man alltid uppassad med mat & dryck så idag var det en sån dag, man behövde inte tänka på att fixa något själv utan vi blev bjuden flera gånger på olika bjudningar hos dem. Proppmätt och belåtna blev vi varje gång...hohooo och nu är ju oxå min mormor så viktig med att jag måste 'äta för två' så jag trodde nästan min mage skulle spricka efter hon tryckt i mig en massa mat & dryck, (äldre förtår inte ordet nej tack, alla gånger....ta mera nu är svaret på nej tack...). Och jag vill ju va snäll med min mormor så då får jag svårt att säga nej när hon bjuder och bjuder på allt gott.

Ett av dagens projekt för mig var att se igenom en del lådor med babykläder och grejer som jag och mina syskon har haft. Jag hitta en del coola kläder och del roliga kläder på vinden som min mamma hade sparat efter oss. Gick igenom allt och plocka ur sånt jag gilla. Får se då vad som kommer att passa på bebis och vad som kan bli i anvädning. Ganska häftigt att många av babykläderna var så bra i skick så de nästan var oanvända, så jag tycker det är självklart att man använder det som går till egna barn. Blir ju lite häftigt att eget barn kan ha på sånt som själv hade :)



Senare på kvällen träffade jag min snälla söta Vän M. Vi prata och prata och hade en sån fin och lugn kväll tillsammans. Förut bodde vi till och med grannar en tid så då kan man nästan säga att vi bodde nästan hos varandra och umgicks varje dag. Men nu är det lite längre avstånd så man tar alltid vara på de stunder vi kan träffas. Och Som alltid då vi ses går tiden så snabbt, tyckte att kvällens timmar bara sa swish så var det dax att säga hej då för denna gång. Men jag vet vi ses snart igen <3

 äkta Vänskap tål alla årstider:
- Höstens tårar
- Vinterns mörker
- Vårens glädje
- Sommarens värme
Tack för att Du är min vän alla årstider!

Kram, Sophia

söndag 9 juni 2013

Fina Tider

Sovmorgon, promenix, ute dag i solen, skönt att bara vara och ta/gör dagen som den kommer. 

I eftermiddag åkte vi nu ut på söndsgsmat med Andreas föräldrar. Denna gång besökte vi Restaurang Strand-Mölle som ligger i Molpe (ca 40 km från Vasa). Vi fick bra med mat, stora portioner så man fick åka hem mätt och belåten :)

Ikväll har jag träffat min fina rara ungdoms vän M., äntligen fick vi tid att ses i lugn och ro <3
Vi har alltid en massa att prata om och alltid är det så naturligt att träffas, känns som vi sågs igår fast det var många veckor...månader sedan vi senast hade träffast... Kanske det har med att vi förut umgicks dag som natt och hade en massa gemensamt :)

En äkta vän är den som vet allt om en och ändå tycker om en!