Välkommen till Sophias blogg. Jag e galen i allt som har med kokos att göra så därför blev det en självklar titel för mig. Min blogg kommer att vara som en gott&blandat påse...kan redan här nämna att jag e en tjej med många järn i elden och har jätte svårt att sitta still i soffan....aktiv e jag från morgon till kväll! Jag har kanske lite för många idéer & intressen ibland men jag gör alltid det jag gillar och mår bra av själv!
lördag 11 februari 2012
torsdag 9 februari 2012
Kallt
BBrrr - 19,5 nu e det kallt här på ÖN! |
En av Vindmöllorna i Lemböte |
En till Vindmölla....
|
....och en till. |
Så lyxigt med lite kvällsfika och hembakat, var till stan ikväll och mamma hade haft en liten bakdag så klart vi åkte dit på fika. Inte alla dagar man får färsk hembakat fika, det är kvalité tycker jag! Njuta och mumsa!
Kvällsfika med dagsfärsk bulla, och magarna blev fulla med bulla :) |
Hembakat är nog bäst! Morsan hade gjort några stycken bullar.....en hel plåt med mockarutor, YES Kokosflingor! Vi plocka förstås med oss hem några påsar så nu kan vi njuta av fika hela helgen. |
onsdag 8 februari 2012
Hohoo
Full fokus, hjärnan på högvarv, startade igång morgon med tidig promenad med Asterix, men han var så trötter så han nästan skulle viljat stanna hemma i sin bädd. Men vi gick en sväng och allt gick bra.
Idag har det varit en liten dag "in i skärmen" Hohoo vad ska man göra om man inte ska få kaffe när man får de där dipparna för att få upp växeln igen, exakt, mera koffein då så man får den där lilla kicken och orken tibax för att fortsätta :)
Idag har det varit en liten dag "in i skärmen" Hohoo vad ska man göra om man inte ska få kaffe när man får de där dipparna för att få upp växeln igen, exakt, mera koffein då så man får den där lilla kicken och orken tibax för att fortsätta :)
Lyxade till att fixa Kaffe Latte åt mig idag. |
Jag tror vi har en liten vege-dog i huset, Asterix gillar frusna grönsaker, ja alltså varje gång jag öppnar vår frys så kommer han i full fart till mig och önskar att jag ska servera honom grönsaker. Här nedan mumsar han på ärter-maj-paprika blandat med grynost....vilken kombination....men visst om han gillar det så får han det som belöning, då han är/varit snäll och gjort något bra ifrån sig.
Dukat och Klart för lillördags middag. |
Jag bjöd ikväll över fina mammi & rara pappi på mat, tyckte de behövde få vila en kväll från allt nytt och bara kom till dukat bord hos oss. Så det fick bli en liten lillördags middag med lax och tillbehör. Jag gillar all sorts fisk & skaldjur, kan nästan äta det varje dag, så gott bara man vågar använda kryddorna då man tillagar olika maträtter. Jag brukar säga att det är kryddorna som gör maten, så våga använd dem och testa nya kombinationer, köp hem nya kryddor och så mitt i allt hittar man nya smaker för olika rätter. I min kryddlåda finns det all slags kryddor och de används nog flitigt.
Menyen blev - UgnsLax med Sweetchili & Kokosflingor, kokt Potatis och morötter, Samt kokt Ris, Grönsaker och Salladsmix. |
Lite kvällsgott oxå med MUST, lite roligt namn på godiset men ojoj så gott - SEASALTLAKRITS |
tisdag 7 februari 2012
Bokfest
Varit och kollat på årets bokrea som har börjat här i stan, fanns många bra böcker att välja mellan. Blev där i bokhandeln ganska länge då man lämnar att se och "snabb" läsa genom böckerna som finns ut för fest priser. Kom hem med några stycken, blev bland annat några nya kokböcker. Det jag gillar med kokböckerna är alla fina bilder de brukar ha med i dem och så tycker jag också man blir mera inspirerad av att testa på olika recept via bilderna för olika rätter. Här nedan är några av böckerna jag skaffade hem.
*****************************************************************************************
Min stora feta grekiska kokbok - Alexandra Pascalidou & Jamies Amerika - Jamie Oliver |
Snygg baksidetext på Jamies Amerika bok! Och boken hade så snygga bilder från USA, därför blev det ett självklart val att denna bok ska jag ha! Mmmm allt från hamburgare, sötpotatispaj, cheesecake till mexikanksa recept, fint med 120 recept samlade från New York till New Orleans. USA, det landet är nog GILLA GILLA :) |
*****************************************************************************************
Jag passade på att gå ut på promenad direkt efter jobbet idag, då det ännu var och är ljust nu då man kommer hem. Äntligen ljusare tider, snart vår...eller... :) |
Och detta foto måst jag bara lägg upp! Allt skall man se ut efter vägen då man är ut på promenad, tror det är någon som har haft lite bråttom och glömt sin handduk i trädet vid vägen, hahaa...får se hur länge den blir att hänga där på kvisten... ....tills ägaren hämtar hem sin handduk...*fnissar* |
måndag 6 februari 2012
Boxi Box
Super att få boxa av sig lite måndags aggressioner ikväll, varit på boxercise pass med vännen Linda. Det var super QL och vi fightades bra mot varandra, får se hur våra armar & ben mår imorgon *fniss fniss*, kanske man inte ens orkar lyft kaffekoppen på morgon frukosten då musklerna är trötter. Men nu just känns det bara bra och man e lugn efter all koncentration i slagen & sparken. Boxercise är en ganska intensiv träningsform och man använder större delen av kroppen. Under passet turas man parvis om att slå och sparka och så använder man tunna boxhandskar & mittsar för att skydda händerna. Och den som har handskarna på
utför sedan olika kombinationer av sparkar och slag mot mittsarna som
partnern flyttar beroende på vilka sparkar eller slag som ska utföras.
Så det är ganska bra att man har en par kompis som man känner och vågar slå emot när man går på dessa pass :)
Boxercise utrustning - Boxhandskar och Mittsar |
Yoghurt tillverkning på gång, färdig att ätas imorgon morgon, mums :) |
Nu ska jag fortsätta relaxa här hemma och se på brasan som brinner fint och ger skön värme här inne. Har också gjort lite mera yoghurt nu som får gotta till sig inatt, (ja yoghurten tillverkas under natten i rumstemperatur och efter det förvarar man den i kylskåp). Så imorgon blir det färsk yoghurt till frukost.
Dessa fina tulpaner hade min rara Mamma & Pappa med sig till oss, jag satte själv till lite blåbärsris så blev buketten dirket lite mera festligare. |
söndag 5 februari 2012
Runebergsdagen
Idag söndag den 5 Februari 2012 firas Runebergsdagen till minne av nationalskalden Johan Ludvid Runeberg. Och då ska det ju absolut firas med färska runebergstårtor som man kan njuta av till fikat. Gjorde en enkel och snabb smet som gav 12 stycken tårtor, de blev godkända av gubben som inte brukar tycka om runebergstårtor men jag satte inte bittermandel i smeten, utan istället blev det krossad mandel och förstås kokosflingor som smakhöjning :D
Kommer nu oxå så bra ihåg under studietiden i Vasa, ja alltså min vän Mia va ju helt Galen i runebergstårtor, hon gjorde nästan vad som helst för att få såna dagligen i månaderna Jan/Feb, hon hamstrade hem flera stycken tårtor åt gången då vi var i butiken, hon e en riktig "socker-topp" tjej hon....*tiihhiii* Ojoj om du vännen ska varit närmare mig idag ska du fått kom till mig på kaffe & runebergstårtor :)
Kommer nu oxå så bra ihåg under studietiden i Vasa, ja alltså min vän Mia va ju helt Galen i runebergstårtor, hon gjorde nästan vad som helst för att få såna dagligen i månaderna Jan/Feb, hon hamstrade hem flera stycken tårtor åt gången då vi var i butiken, hon e en riktig "socker-topp" tjej hon....*tiihhiii* Ojoj om du vännen ska varit närmare mig idag ska du fått kom till mig på kaffe & runebergstårtor :)
Bara att vispa ägg + socker och rör/blanda ner alla andra ingredienserna, smeten klar, fyll formarna och in i ugnen --> |
Gräddning ca 20 min och direkt efter jag tog dem ur ugnen, fuktade jag tårtorna med lite kokt rom vatten. |
Nu ska jag njuta av Zoegas goa kaffe och runebergstårta dagen till ära.
Senare blir det att ta oss ut på promenad och ja just ja, det e ju
presidentvalet och röstning idag oxå som man skall delta i,
får se då vem som blir Finlands president efter denna röstning?
får se då vem som blir Finlands president efter denna röstning?
HomeMade: Runebergstårtor med hallonmarmelad och florsockerglasyr |
Gott Gott
Strålande Morgon sol på promenaden. |
En strålande dag på många sätt. Vart ute i det fina vädret och laddat med energi från solen som lyst så klart och fint hela dagen. Hann också via stan ett varv på loppis i röda korsgården, där var det ganska lugnt med folk, men några fina fynd blev det för mig. Efteråt blev det middags shopping inför bastu & middag hos oss. Så mera mat mat team blir det igen att skriv om för mig. Kvällens tema blev då Fondue som kommer från franska och schweiziska alperna. Tänkte det temat passade bra in nu då det är vinterväder ute. Middagen blev god och jätte enkelt att fixa till var det. Och alla kan så bra umgås + "hinner prata" mycket medans man kokar sin egen mat på spetten. Vi bjöd våra gäster på köttfondue med olika såser, dipp, kryddor & potatisgratäng med vitlök.
Fondue ingredienser: Paprika, Cocktailtomater, Rödlök, Morötter, Broccoli, Minimajs, Ananas, Champinjoner, Chorizokorv, Köttbitar, Räkor, Grönsallad...m.m. De e många olika ingredienser som behövs men enkelt att bara hacka och lägg fram på bordet, så får man själv plocka och välj vad man själv önskar att ha på sitt spett. |
Läst nu efteråt om en "regel" för fondue: - Om någon tappar en bit i grytan så ska han/hon bjuda på en drink eller få något annat straff. Det tror jag vi ska ha som regel nästa gång, för det e nog lätt att tappa bitar i grytan, uuppssii :P |
Kokning på gång i grytan, det puttrade för fullt i den heta oljan. |
Potatisgratäng med vitlök och mycket ost. |
Och nu har Melodifestivalen 2012 startat igång, kvällens deltävling 1 var nu sådär. Inte direkt nån såndär vaov låt, men själva programmet och dess innehåll var ju bra. Väldigt humoristiska programledare var det ju i år, så man fick skratta gott flera gånger. Jahaa, då återstår det då 3 deltävlingar till....jag ser nu mest fram emot deltävling 4:a den 25/2, flera bra bidrag och namn som tävlar den lördagen :)
Melodifestivalen - populärmusik sedan 50-talet |
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)