lördag 16 februari 2013

Massor med värme

Eftermiddags häng med rara vännerna L&S ute i lemlands skogarna. Vi eldade mysig värmande brasa ute i skogen och efter en stund kunde vi börja grilla. De hade hämtat med en massa gott i pick-nick korgen. Så Vi grillade korv/hotdogar och käkade bulle/kex. Och så gott det var med kaffe till, (tänk vad kaffe smakar bra då man dricker det 'ute' i naturen).
Ikväll har vi gäster, vi har badat bastu och ätit tapas med vin. Nu är det tv med melodifestival uttagning som gäller och efteråt skall det kollas på Pluras kök. Lugn kväll hemma i soffan med fint sällskap. Och ja, vi fick oxå ikväll en fin bukett med tulpaner som passade fint i vår Iittala vas, tackar :-)




















fredag 15 februari 2013

Happy Friday

Fint med fredag, man har oftast alltid en skön känsla då det e Fredag :-)
Idag har jag besökt tandläkaren, det gick bra, inga tandtroll-hål, yes! (och det var ändå 4 år sedan jag senast va på kontroll...). Så då tänker jag fortsätta vårda mina tänder som 'vanligt' till nästa kontroll som borde bli om två år...bara jag kommer ihåg att boka tid.
Idag käkade jag & Andreas burgare med tillbehör, helt ok men ingen favvo mat enligt min smak. Och senare när det ännu var ljust ute gick jag med Asterix på skogs-promenix, friskt och en massa energi fick hunden springa av sig i skogen, tror han kommer att sova gott inatt!
Ikväll är det lugnt, ut och kör ett varv med nya bilen, (som mina föräldrar har fått idag) och så ska det bli soff relax med mina killar.













torsdag 14 februari 2013

Alla Hjärtans Dag

Idag firas det Alla hjärtans dag / vändagen. I Finland har dagen uppmärksammats sedan år 1987, vilket betyder att denna hjärte dag har inte firats så länge i landet....
Hoppas flera av Er har fått umgås och ha en massa kärlek tillsammans med de ni tycker om <3

Jag har firat min dag tillsammans med min stora kärlek och mannen i mitt liv <3 Andreas. 
Ikväll hade jag fixat ihop en liten överraskningsmiddag åt oss tills mannen kom hem ur jobbet, jag hade bakat hjärte-scones med majsmjöl och till förrätt hade jag gjort hjärte-sallad av bondost, (tiihii :P lite kreativ ska man va ibland när man fixar middagar). Som huvudrätt käkade vi Bouillabaisse med saffran, (= fransk fiskgryta eller fisksoppa) och till soppan serverades då hjärte-scones och en klick crème fraiche smaksatt med vitlök och/eller aioli med lime. Jag hade också planer och fixat till en efterrätt åt oss men vi blev så mätta i magarna så vi tänkte att vi tar efterrätten senare vid tv:n. Fast en stund efter middagen fick vändags besök av mina föräldrar och pappa hade tagit med fastlagsbullar åt oss så det blev att fika med dem = tea och fastlagsbullar.

Hjärte-Scones


Hjärte-Sallad med Bondost


Fisksoppan kokar.





Mera fastlagsbullar.....

onsdag 13 februari 2013

Nordic Gourmet

Hade ikväll besök från Vasa. Trevligt att ses och få visa vårt boende. Vi hann prata och fika en stund före flyget gick till fastlandet. Och vi fick en sån smarrig chokladkonfekt ask med nordic gourmet smakerna hjorton, blåbär & lingon.







tisdag 12 februari 2013

Vita tisdagen

Och idag har det varit Fastlagstisdagen, då är det ju måste att äta Fastlagsbullar med grädde & mandelmassa :-)
Visste du att Fastlagstisdagen eller vit tisdag infaller mellan blå måndagen och askonsdagen, så nu är det då 47 dagar kvar till påsk....snart dax att börja käka memma :P

söndag 10 februari 2013

Lila Aalto Vas

Så fin lila färg på Aalto Vaserna från Iittala, en sån ska passa bra med de gråa vaserna vi har hemma av Iittalas serie.