söndag 29 januari 2012

Middagsfrämmande


Morgon promenad
Helgen går i racerfart....
Lördagen gick nog så snabbt, hann nu till stan och butiken en stund på dagen och på kvällen hade vi middagsfrämmande, andreas kollega med familj var hos oss. Vi hade En mycket trevlig & kul kväll tillsammans med god mat och drycker. Mera sånt skall det bli, skönt att sitta å prata och umgås i gott sällskap :) Nu ska jag fortsätta helgen i lugn och ro.


Lite suddig bild av middagsmaten.

Meny:
Älgstek kokt i rosévin med lök, morötter och äpple
Ugnsrostad potatis & rotgrönsaker, kokta ärter
Sallad med jordgubbar, feta, tomat och pekannötter
Keso-Avocadoröra ala Sophia
Marinerad bönblanding med syltlök
Ugns Batong med örtsmör
Samt tillbehör som - Aroniagelé, Jalapeño, Louisiana hot sauce.



Murviedros smarta Vinbox i Dual form, "Dual Bag in Box",
bara att välj vitasidan eller rosésidan beroende på vilken sort man önskar dricka.

Små grabbarna mumsade på popcorn.
Efterrätten - Snabb cheesecake toppad med bär


Dukat för kaffe och efterrätt, gott gott :)
   

Recept - Snabb cheesecake toppad med bär
8 portioner i glas

8st Digestivekex
250 g Kesella
(som jag smaksatt med rödvinbärssaft & limesaft)

250 ml Vaniljvisp
2 tsk kanel, 1 tsk mald pomeransskal
Toppning:
Valfria bär, russin/torkade tranbär, kokos, kanel

Vispa vaniljvispen och blanda i kesella, tillsätt kanel och pomeransskal. Krossa digestivekexen, lägg kexen i botten av glasen, fyll upp med kesella/vaniljvisp blandningen och toppa med bär, russin/torkade tranbär, kokos. In i frysen nån timme, klart. (ta fram glasen i rumstemperatur en stund före servering).

Inga kommentarer: