Morgon promenad |
Helgen går i racerfart....
Lördagen gick nog så snabbt, hann nu till stan och butiken en stund på dagen och på kvällen hade vi middagsfrämmande, andreas kollega med familj var hos oss. Vi hade En mycket trevlig & kul kväll tillsammans med god mat och drycker. Mera sånt skall det bli, skönt att sitta å prata och umgås i gott sällskap :) Nu ska jag fortsätta helgen i lugn och ro.
Lite suddig bild av middagsmaten. |
Meny: Älgstek kokt i rosévin med lök, morötter och äpple Ugnsrostad potatis & rotgrönsaker, kokta ärter Sallad med jordgubbar, feta, tomat och pekannötter Keso-Avocadoröra ala Sophia Marinerad bönblanding med syltlök Ugns Batong med örtsmör Samt tillbehör som - Aroniagelé, Jalapeño, Louisiana hot sauce. |
Murviedros smarta Vinbox i Dual form, "Dual Bag in Box", bara att välj vitasidan eller rosésidan beroende på vilken sort man önskar dricka. |
Små grabbarna mumsade på popcorn. |
Efterrätten - Snabb cheesecake toppad med bär |
Dukat för kaffe och efterrätt, gott gott :) |
Recept - Snabb cheesecake toppad med bär
8 portioner i glas
8st Digestivekex
250 g Kesella
(som jag smaksatt med rödvinbärssaft & limesaft)
250 ml Vaniljvisp
2 tsk kanel, 1 tsk mald pomeransskal
Toppning:
Valfria bär, russin/torkade tranbär, kokos, kanel
Vispa vaniljvispen och blanda i kesella, tillsätt kanel och pomeransskal. Krossa digestivekexen, lägg kexen i botten av glasen, fyll upp med kesella/vaniljvisp blandningen och toppa med bär, russin/torkade tranbär, kokos. In i frysen nån timme, klart. (ta fram glasen i rumstemperatur en stund före servering).
8 portioner i glas
8st Digestivekex
250 g Kesella
(som jag smaksatt med rödvinbärssaft & limesaft)
250 ml Vaniljvisp
2 tsk kanel, 1 tsk mald pomeransskal
Toppning:
Valfria bär, russin/torkade tranbär, kokos, kanel
Vispa vaniljvispen och blanda i kesella, tillsätt kanel och pomeransskal. Krossa digestivekexen, lägg kexen i botten av glasen, fyll upp med kesella/vaniljvisp blandningen och toppa med bär, russin/torkade tranbär, kokos. In i frysen nån timme, klart. (ta fram glasen i rumstemperatur en stund före servering).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar